Hiring: Toxikolog / Riskbedömare, 2 tjänster

Företagsnamn: Toxicology Knowledge Team Sweden AB (TKT)
Plats: Södertälje/Hybrid
Omfattning: Heltid, tillsvidare

TKT växer igen! Vill du bidra med din expertis inom ett både spännande och samhällsnyttigt område tillsammans med ett team av toxikologiexperter med olika specialistområden och erfarenheter? Nu söker vi en senior och en junior medarbetare.

TKT är ett konsultföretag inom CTR-gruppen som de senaste 10 åren har gett expertstöd inom toxikologi, t.ex projektplanering, riskbedömningar och arbetshygieniska gränsvärden (OEL/PDE). Våra kunder är företag inom läkemedelsutveckling, läkemedelstillverkning och medicintekniska produkter (s.k. medical device). Vi arbetar främst inom Europa, men även globalt. TKT har för närvarande nio medarbetare och erbjuder en positiv, kreativ och utmanande arbetsmiljö som präglas av samarbete och ett gemensamt ansvar för företagets verksamhet.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att anpassas till din bakgrund, erfarenhet och det du brinner för inom toxikologi och riskbedömning. Dock förväntas du kunna ta fram vetenskapliga underlag och utföra riskvärderingar av kemiska ämnen och läkemedel under tidspress. Arbetet utförs både i form av fristående uppdrag och inom ramen av projekt. Du kommer att jobba med ett gäng framåtsträvande och erfarna kollegor, vilket innebär att du aldrig är ensam i de vetenskapliga bedömningarna och kommer bidra till vår företagsutveckling.

Utbildning och kompetens

Högskoleutbildning på PhD eller magisternivå inom ett eller flera naturvetenskapliga ämnesområden är ett måste. Vi efterfrågar specifikt utbildning och/eller erfarenhet inom toxikologi, farmakologi, kemi, biokemi, fysiologi och/eller molekylärbiologi.

Till den seniora tjänsten söker vi dig som är disputerad eller har en magisterexamen och redan kan en del om läkemedelsutveckling genom flera års erfarenhet från industri eller myndighet.

Till den juniora tjänsten söker vi dig som är relativt nyutexaminerad (<3 år) och som vill utvecklas inom toxikologisk riskbedömning i läkemedelsutveckling.

Utöver utbildning är det ett krav att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. En merit av vikt är om du har erfarenhet med outsourcing av in vitro och in vivo studier.

Du kommer lyckas som riskbedömare om du är analytisk och strukturerad, noggrann, en ”avslutare”, kreativ, självständig och lyhörd.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan som mejlas till suzanne.iverson@tktsweden.com. Sista ansökningsdag är den 25 oktober 2022, men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Suzanne Iverson Hemberg på telefonnummer +46 (0)730 75 36 82 eller via suzanne.iverson@tktsweden.com.

Välkommen till oss!